Bekijk profielpagina

Thuis Front

Reizen met Richard
Thuis Front
Door Reizen met Richard • Editie #31 • Bekijk online
Waarin elke reis thuis begint. Maar wat als thuis opeens het front is? En waarin ik toch een nieuwe blog aankondig.

Thuis
‘Every journey starts at home’.
Op een één of andere manier bleef deze zin bij mij hangen. In dit geval gelezen in het boek Otherlands van Thomas Halliday. Een boek over de ontstaandgeschiedenis van de aarde. Wat eigenlijk helemaal niet ter zake doet…
Wat wel ter zake doet, is het volgende: dat het ontegenzeggelijk waar is. Elke reis begint thuis. Het plannen, de voorpret. Alles van een reis begint thuis.
En eigenlijk is daar Reizen met Richard ook begonnen. Vanuit het plannen van reizen. En dat ik dit wilde delen met anderen. Zodat zij niet hoeven te plannen. Alleen maar hoeven te ontspannen. En inspiratie opdoen.
Front
En toen was daar opeens de oorlog in de Oekraïne. En dan mag elke reis thuis beginnen.
Wat als thuis het front is?
Wanneer reizen een hele lage prioriteit heeft gekregen. Omdat Maslov opeens weer heel primair gaat over basishoeften als veiligheid en simpelweg ook eten.
Dat we dan als wereld toch redelijk passief toekijken, omdat het toevallig een land is waar we niet direct een bondgenootschap mee hebben. Ja, ja, ik weet het. Het is allemaal voor onze eigen veiligheid.
Maar dit is dus de wereld waar we in wonen.
Thuisfront
Ik kan mij dan ook niet anders dan heel gelukkig voelen over een veilig thuisfront. En dat ik mag nadenken over zoiets triviaals als ‘moet ik nu wel een post doen?’. ‘Past dat wel in tijden van oorlog?’
En toch: uiteindelijk ben ik dit bedrijf Reizen met Richard ook begonnen om de wereld een beetje mooier en beter te maken. Om mensen plezier te geven, ontspanning te geven. Inspireren met schoonheid. Vanuit die ontspanning.
Dus daar ga ik ook mee door. Want dat is de wereld waar ik in geloof.
Brugge vanaf de Bonifaciusbrug
Brugge vanaf de Bonifaciusbrug
Brugge
Wij zijn afgelopen week een paar daagjes naar Brugge geweest. Wat een leuke stad is dat! We hebben Antwerpen, Brussel en Gent allemaal gezien. Ik geloof dat ik Brugge het mooist vind. Alles zo compact bij elkaar. En alles even mooi. Schoon ook.
In mijn volgende nieuwsbrief zal ik daar uitgebreid verslag van doen.
De Rozenhoedkaai by night
De Rozenhoedkaai by night
Barcelona
Ik heb de afgelopen weken een nieuwe reisblogs online gezet over Barcelona. Daar was ik in 2020 vlak voordat Corona er was. Met mijn jongste zoon, omdat zijn basisschool er bijna op zat.
We hebben daar een paar heerlijke dagen gehad. En die ga ik in 3 blogs verwerken. De eerste gaat over een wandeling door de oudste wijk van Barcelona ‘El Gothic’. Lees m via de link hieronder!
Reisplan
Inmiddels ben ik met de laatste punten en komma’s bezig van mijn reisplan voor de Franse Alpen. Elke keer als ik een reisplan heb geschreven, denk ik weer: wat een gave vakantie gaan mijn abonnees hebben, wanneer ze dit reisplan gaan volgen.
Ik zou zelf zo ook weer gaan.
En ook met dit reisplan is dat weer het geval!
Wil je toegang tot mijn reisplannen? Abonneer je dan onderaan deze nieuwsbrief voor maar € 3,00 per maand! Dan heb je nu al de beschikking over 9 reisplannen!
Selfie met waterval
Selfie met waterval
Vond je deze editie leuk?
Word lid voor €3 per maand
Steun Reizen met Richard en ontvang extra nieuwsbrieven.
Reizen met Richard

Jouw nieuwsbrief van Reizen met Richard

Je kunt je abonnement hier beheren
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Reizen met Richard met Revue.