Bekijk profielpagina

Stromen

Reizen met Richard
Stromen
Door Reizen met Richard • Editie #36 • Bekijk online
Waarin stromen beter is dan accepteren. En hoe zich dat verhoudt tot het Vijlenerbos in het Geuldal.

Acceptatie
Afgelopen weken was ik mijn oudere blogs aan het doornemen. Vooral om te checken of alle links nog goed staan en het nog doen. En ik kwam voorbij een aantal blogs die duidelijk als thema acceptatie hebben.
Een specifieke mannelijke vorm daarvan. De acceptatie van een vader dat zijn zoon hem inmiddels lichamelijk voorbij is. Zowaar niet makkelijk :-) Lees bijvoorbeeld dit reisverhaal hieronder.
Ik moest er ook aan denken toen ik mijn nieuwe blog schreef over een wandeling in het Vijlenerbos. In Zuid-Limburg. Ik liep daar met mijn broer die nog middenin een burn-out zat. En één van de belangrijkste eerste stappen in zo'n situatie is ook acceptatie.
Tenminste dat is mijn ervaringen van de vele gevallen die ik op mijn werk heb ervaren. Accepteren dat het leven anders is en gaat zoals jij het had bedacht. Accepteren dat jouw beeld van jezelf niet matcht met wie je werkelijk bent. Accepteren dat het beeld dat anderen van jou hebben nu één keer niet te bepalen is. Accepteren…
Actief
Accepteren heeft ook iets lijdzaams. En daarom ben ik er ook niet helemaal van overtuigd dat dit het juiste brengt. Het is een soort rationele en harde knop die je omzet. Ik ga dit accepteren!
En zo werkt het natuurlijk niet. Loslaten gaat nog verder. Ook daar zit voor mij iets in wat niet lekker is. Doe dat maar is. Soms blijft iets gewoon hangen. En heeft het tijd nodig om weg te gaan.
Daarom geloof ik ook meer in overgave. Daar is de weerstand uit. Daarin kan tijd zijn werk doen.
Ik laat mij meevoeren door de stroom van het leven. Ongeacht waar deze mij brengt. Zonder verzet. Over niet makkelijk gesproken…
Dat is levenskunst.
Hieronder vind je mijn blog over het Vijlenerbos.
Parijs
Zoals in de vorige nieuwsbrief aangegeven, zijn wij de eerste week van de meivakantie naar Parijs geweest. Daar waren we heeeeel lang niet geweest. En wat was het goed!
In de volgende nieuwsbrief vertel ik je er meer over. Voor nu even mijn top 5 van leukste dingen die we hebben gezien en gedaan:
  1. Jardin des Plantes
  2. Grande Galérie d'Evolution
  3. Sainte-Chapelle op de Île de la Cité
  4. Fietsen in Parijs
  5. Atelier des Lumières
De geweldige ramen van de Sainte-Chapelle
De geweldige ramen van de Sainte-Chapelle
Enquête
Binnenkort stuur ik jou een enquête via de mail. Ik wil heel graag wat dingen weten over mijn nieuwsbrieven en website, zodat ik jou nog beter kan inspireren.
Vul m dus graag in! Het kost hooguit 5 minuten…
Ik ben echt superbenieuwd wat je er allemaal van vindt.
Alvast bedankt voor de moeite!
En veel leesplezier!
Doorkijkje in Montmartre
Doorkijkje in Montmartre
Vond je deze editie leuk?
Word lid voor €3 per maand
Steun Reizen met Richard en ontvang extra nieuwsbrieven.
Reizen met Richard

Jouw nieuwsbrief van Reizen met Richard

Je kunt je abonnement hier beheren
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Reizen met Richard met Revue.