Bekijk profielpagina

Puberpraat

Reizen met Richard
Puberpraat
Door Reizen met Richard • Editie #30 • Bekijk online
Waarin het puberbrein niet ophoudt om mij te verbazen. Blogs niet altijd even makkelijk op papier komen. En ik toch een tweetal nieuwe blogs presenteer.

Leven
‘Leer jij eens leven!’, aldus mijn jongste tegen mijn oudste zoon. Geen eens heel boos, maar wel duidelijk van zich af bijtend.
Dit zijn van die uitspraken die bij ons op de Wall of Fame komen. Een krijtbord met allerhande zaken die we graag willen onthouden.
Zo staan daarop:
‘Nah, ik ben niet zo van beeld en geluid’. Context: wij willen als ouders graag naar het Museum voor Beeld en Geluid in Hilversum. En de oudste heeft daar niet zo'n zin in. Zich niet realiserend dat hij achter een beeldscherm zit en daar nauwelijks van opkijkt, wanneer hij deze uitspraak doet. Zelden zo hard gelachen.
‘Er is geen te hard’. Uitgesproken toen wij onze oudste tot voorzichtigheid maanden op zijn elektrische fiets. Die gaat immers best hard. En dat heeft niet iedereen direct door.
‘Ik ben gewoon mijzelf’, waarmee onze jongste zichzelf opmerkelijk goed verbaal portretteert. Want het gehalte van zelfbepaling is bij hem nogal hoog.
Het puberbrein is een bijzonder ding. Dat nooit ophoudt om mij te verbazen.
En vorig weekend kwam daar deze nog over heen. Die overigens niet op de Wall of Fame terecht is gekomen. Er zijn tenslotte grenzen…
’Je bent ook fucking oud’. Niet direct onaardig bedoeld. Ik had het over het weer in mei. Dat dit heel warm kan zijn. Met als voorbeeld onze bruiloft. Dat werd weggehoond door mijn oudste met deze zin. Die ongeveer duidelijk moeSt maken dat het weer van zóóó lang geleden, niks zegt over het weer nu.
Wellicht heeft hij ook wel een punt.
Kloostergang in Gloucester Cathedral in de Cotswolds
Kloostergang in Gloucester Cathedral in de Cotswolds
Colmar
Afgelopen zomer waren wij op doorreis in de Vogezen. Daar hebben we die ontzettend leuke stad Colmar bekeken.
In mijn nieuwe blog doe ik verslag van de stadswandeling die we daar maakten. Erg de moeite waard! En een erg leuke plek om bijvoorbeeld zelf ook op doorreis een keer aan te doen.
In mijn reisplan voor de Bourgogne doe ik daarvoor trouwens een paar suggesties. Zoals ik dat ook vaak doe met mijn reisplannen; bijna altijd geef ik wel een optie voor een tussenstop op de heen- en terugreis.
Onder aan deze nieuwsbrief kan jij je abonneren op mijn reisplannen.
The Cotswolds
Sommige blogs rollen zo uit mijn spreekwoordelijke pen. Waarvan de bovenstaande over Colmar een goed voorbeeld is.
Anderen zijn soms ook hard werken. En dat betreft mijn blog over de Cotswolds. Nou is dat ook een half reisplan, dus in die zin klopt het wel dat het allemaal wat langer duurt.
En toch… Soms duurt het gewoon even voordat ik het gevoel weer heb bij hoe iets eruit zag. Hoe het voelde, toen ik er liep, etc. En dat zijn juist die dingen die ik wel heel belangrijk vind om te delen. Juist die ervaring, die inspiratie wil ik meegeven.
In onderstaande blog was dat voor wat betreft de kathedraal van Gloucester geen enkel probleem. Dat staat nog zo in mijn geheugen gegrift.
Net zoals bij de La Sagrade Familia in Barcelona (ja, Barcelona gaat er binnenkort ook aankomen!), was ik bij de entree van het koor van deze kathedraal bijna ontdaan. Zo mooi!
Maar ik had weer even wat meer plaatjes en leeswerk nodig om bijvoorbeeld het gevoel van de Cotswolds weer te krijgen.
Dat is natuurlijk wel gelukt, anders zou ik niet verder zijn gegaan…
Ik heb die rollende, groene heuvels en die honingkleurige cottages nu weer helemaal op het netvlies. Met het gezellige, Engelse gevoel erbij. Voor mij ook heerlijk om opnieuw te beleven!
Mijn volgende nieuwsbrief komt over 3 in plaats van 2 weken uit.
Eén en ander in verband met een voorgenomen voorjaarsvakantie aan onze kant! We hopen in tegenstelling tot wat in de kerstvakantie niet lukte, nu wel een paar dagen naar Amsterdam te gaan!
Vond je deze editie leuk?
Word lid voor €3 per maand
Steun Reizen met Richard en ontvang extra nieuwsbrieven.
Reizen met Richard

Jouw nieuwsbrief van Reizen met Richard

Je kunt je abonnement hier beheren
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Reizen met Richard met Revue.