Bekijk profielpagina

Op gang

Reizen met Richard
Op gang
Door Reizen met Richard • Editie #28 • Bekijk online
Waarin ik probeer op gang te komen na de kerstvakantie. En wat vertel over een nieuw reisplan! Natuurlijk zijn er ook weer nieuwe blogs!

Diepgang
Hoe waren de feestdagen voor jou? Heb je een leuke tijd gehad met jouw gezin, familie of unit? Of met degenen die dichtbij jou staan? Ik hoop het!
Onze feestdagen waren rustig. Allereerst doordat we niet zoveel mensen over de vloer hadden. En dat was eigenlijk goed en fijn. Ik bedoel: de diepgang van het contact gaat wel omhoog, wanneer er wat minder mensen zijn!
Verder zouden we de tweede week een paar dagen naar Amsterdam toe gaan. Dat plan hebben we maar weer in de ijskast gezet, gezien de huidige omstandigheden.
Start
Dus is het inmiddels al weer half januari. Januari is niet helemaal mijn maand. Ik ben eigenlijk heel benieuwd voor wie het dat wel is. Zou iemand januari als zijn favoriete maand aanduiden?
De gezellige bubbel van de feestdagen is voorbij. En in januari heb ik misschien nog wel meer behoefte aan die warmte. Want is er eigenlijk wel iets leuks in januari?
Goed, wellicht niet helemaal de juiste instelling om het jaar mee te beginnen… Gelukkig gloort daar al snel februari. Met in ieder geval de voorjaarsvakantie. En daarna begint voor mij altijd de lente.
Daar verschillen mijn vrouw en ik nogal over van mening. Bij haar begint de lente pas, wanneer het boven de 20 graden is. En stopt die overigens ook, wanneer het boven de 25 komt. Haar lente is dus soms van hele korte duur…
Lente
Maar ik, ik kan soms de lente eind februari al ruiken. Of deze binnen hand bereik is. Om de hoek staat. Te wachten.
Ik dwaal af. Want het valt natuurlijk niet altijd mee. Soms duurt het echt nog heel lang voordat het echt lente wordt.
Vorig jaar hadden we in maart nog vet winter. En ik weet nog dat ik over onze meivakantie schreef als ‘Arctisch’ (lees daarvoor nieuwsbrief #14).
Dus is het zaak niet te ver vooruit te kijken. Want: wanneer je in de toekomst leeft, ben je onrustig. Eentje voor op een tegeltje. En (dus?!) heel erg waar!
De River Brathay bij Skelwith Bridge in het Lake District
De River Brathay bij Skelwith Bridge in het Lake District
Nieuw reisplan!
In de kerstvakantie heb ik eindelijk weer een reisplan geschreven. Over het Lake District in Engeland. Wat heb ik er zin in gekregen om ook weer die kant op te gaan. Die natuur daar! In combinatie met die heerlijke, Engelse gezelligheid. Wow! Wat heb je een supervakantie wanneer je dat reisplan gaat volgen!
Nog even voor de duidelijkheid: in elke reisplan geef ik van dag tot dag aan wat je kunt doen in een periode van 2-2,5 week. En dat is van alles wat: wandelingen, musea, dierentuinen, etc.
Aangezien Reizen met Richard gelijk is aan reizen met kinderen, houd ik expliciet rekening met zowel jonge als oudere kinderen. Wandelingen geef ik bijvoorbeeld ook in een korte variant aan. Of in aangepaste vorm. En natuurlijk geef ik tips over waar je kan lunchen, kunt avondeten. Zelfs wat de beste supermarkt in de buurt is!
Met een reisplan hoef jij je dus alleen maar te ontspannen en je te laten inspireren. Zo heb jij een superrelaxte vakantie met jouw gezin!
Onderaan deze nieuwsbrief kan jij je abonneren op mijn reisplannen. Dat zijn er inmiddels al 9! En via deze link kan je dat bovendien ook nog eens met 30% korting doen voor de eerste 6 maanden!
Grasmere gezien vanuit Loughrigg Terrace
Grasmere gezien vanuit Loughrigg Terrace
Stedentrip Den Bosch
Verder heb ik ook nieuwe blogs geschreven. De eerste gaat over Den Bosch. Het is zowel een stadswandeling, als een leuke wandeling in de buurt van Den Bosch. In de Moerputten. Daar is de foto genomen, die bovenaan deze nieuwsbrief staat.
Met de stadswandeling zie je eigenlijk alle hotspots van Den Bosch. En kom je ook langs bijna alle leuke musea.
Het is een mooie en leuke stad! Wellicht iets voor de voorjaars-/carnavalsvakantie!?
Cornwall
Voor Cornwall heb ik nog eens even overzichtelijk op een rij gezet wat voor leuke dingen je daar allemaal kan doen. Dat kan je lezen in onderstaande blog.
Datzelfde geldt trouwens ook voor de Auvergne. Dat lees je via onderstaande blog.
Vlieland
Tenslotte heb ik ook nog een blog geschreven over een lang weekend Vlieland. Ook een goede tip voor de voorjaarsvakantie!
Ik wens je weer veel leesplezier. En succes met het doorbikkelen in deze barre maand :-)
De Dieze in Den Bosch vlakbij de Zusters van Orthenpoort
De Dieze in Den Bosch vlakbij de Zusters van Orthenpoort
Vond je deze editie leuk?
Word lid voor €3 per maand
Steun Reizen met Richard en ontvang extra nieuwsbrieven.
Reizen met Richard

Jouw nieuwsbrief van Reizen met Richard

Je kunt je abonnement hier beheren
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Reizen met Richard met Revue.