Bekijk profielpagina

Met of zonder...

Reizen met Richard
Met of zonder...
Door Reizen met Richard • Editie #47 • Bekijk online
Waarin ik mij afvraag of een vakantie met of zonder kinderen fijner is. En waarin ik mijn blogs voor kinderen heb gesplitst. Er nog meer nieuws is op blog-gebied. Ook voor de kerstvakantie!

Vlieland
We zijn de afgelopen herfstvakantie een paar dagen naar Vlieland geweest. Wanneer je al langer geabonneerd bent op mijn nieuwsbrieven, dan weet je hoe ik over de eilanden denk.
Heerlijk! Ook nu was dit fantastische eilandgevoel er weer. Het gevoel van rust wanneer je van de boot afstapt. Het gevoel van niks hoeven… Het blijft een bijzondere ervaring.
De oude duinen van de Kooisplek op Vlieland
De oude duinen van de Kooisplek op Vlieland
Gezellig
We waren dit keer zowaar 3 nachten weg. Weer een nachtje langer van huis voor een trip. We rekken de grenzen steeds wat op.
Altijd wel weer een ding. Is het verantwoord om de jongste van net 15 al zo lang ‘alleen’ thuis te laten? Weliswaar met zijn oudere broer van 19. Maar toch…
We hebben het erg relaxt gehad met z'n 2-en. Heerlijk gewandeld en gefietst. Volop genoten van de rust. En ontzettend veel gelachen met elkaar.
Supergoed voor je relatie om dit soort tripjes regelmatig met elkaar te doen!
Uitzicht halverwege de Vuurboetsduin op Vlieland
Uitzicht halverwege de Vuurboetsduin op Vlieland
Voor- en nadelen
Wellicht moet je een vakantie met kinderen ook niet vergelijk met een vakantie zonder. Het heeft enorm zijn eigen voor- en nadelen.
Door de kinderen hebben wij toch wat vaker chagrijn. Aangezien daar hier en daar toch wat irritaties vandaan komen.
Over de kleine dingen des levens, zullen we maar zeggen. De afwas die niet wordt opgeruimd, de kleren die overal liggen. De vrolijkheid die ‘s ochtends ver is te zoeken.
Wanneer de kinderen er op vakantie niet bij zijn, hebben we eigenlijk heel weinig irritaties.
Maar… het is ook wel weer kaal. De gezinsdynamiek is een stuk rustiger. Het voelt niet helemaal af. En dan zet het gemis wel in…
Ik heb mijn blog over Vlieland op basis van onze trip trouwens behoorlijk bijgewerkt en uitgebreid. Lees m via de link hieronder!
Vakantie met kinderen
Vakantie met kinderen dus!
Op mijn site heb ik het thema Vakantie met kinderen uitgesplitst. Om een beter onderscheid te kunnen maken tussen bestemmingen die voor jongere dan wel oudere kinderen geschikt zijn.
Vanzelfsprekend zit daar best wel wat overlap in. Wij trokken onze kinderen net zo makkelijk kathedralen in toen ze jong waren. En sleepten ze ook net zo makkelijk mee de bergen op.
Maar er zijn natuurlijk grenzen. Klauteren richting een waterval vindt een gozer van 16 jaar best leuk. Voor een kind van 5 is dat toch wat minder.
(Wat een schatjes, hè?)
En die grenzen zijn er andersom ook voor tieners. Dierentuinen, kastelen, etc moeten allemaal wel andere ingrediënten hebben om leuk te zijn voor tieners.
Parijs deel 2
Over onze meivakantie in Parijs heb ik inmiddels blog 2 geschreven. Deze gaat over de eilanden in de Seine.
Vooral over Île de la Cité. Met de Notre-Dame, de Sainte-Chapelle en de Conciergerie. En de terugweg vanaf die eilanden in Le Marais en de Place des Vosges.
Wandelingen op de Veluwe
Verder heb ik ook een blog geschreven met een aantal tips voor wandelingen op het midden van de Veluwe. Misschien heb jij er wat aan voor de kerstvakantie. Maar wellicht ook wat voor in een weekend! Hieronder vind je de link naar deze blog!
Kerst
Vorig jaar heb ik in mijn nieuwsbrief geschreven over het enorme tempo dat het leven heeft tussen de herfstvakantie en kerst. Voor je het weet staat de boom in huis en kunnen we uitpuffen van de drukke weken daarvoor.
Ik heb mijn blogs over de tips voor de kerstvakantie enorm uitgebreid. Met allerlei ideeën voor binnen- en buitenland om in de kerstvakantie naartoe te gaan. Allemaal plekken ook waar er in meer of mindere mate uitbundig kerst wordt gevierd! Lees de blog hieronder!
Veel leesplezier!
Vond je deze editie leuk?
Word lid voor €3 per maand
Steun Reizen met Richard en ontvang extra nieuwsbrieven.
Reizen met Richard

Jouw nieuwsbrief van Reizen met Richard

Je kunt je abonnement hier beheren
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Reizen met Richard met Revue.