Bekijk profielpagina

Loodjes en tijd

Reizen met Richard
Loodjes en tijd
Door Reizen met Richard • Editie #26 • Bekijk online
Waarin ze het zwaarst wegen en tegelijk ook leuk zijn. En het hardst gaan. En natuurlijk nieuwe blogs en ideeën!

4:6 als 6:6
Coca-Cola noemt deze tijd van het jaar al jarenlang ‘The most wonderful time of the year’. En tijdens Sinterklaas en kerst ervaar ik dat ook ezo.
De kneep zitten m meer in de weken er voor en tussen. Het lukt toch vaak niet anders, dan het als een grote eindsprint te ervaren richting het einde van het jaar.
Daar is de 2e helft van het jaar überhaupt al debet aan. Op de één of andere manier denken we altijd dat dit letterlijk de 2e helft van het jaar is. Maar dat is het natuurlijk niet.
Deze helft is al 2 maanden korter geworden door de zomervakantie. En wanneer het in september allemaal echt weer begint, hebben we nog krap 4 maanden over.
En daar proppen we dan vaak werk in voor een letterlijke jaarhelft. En ik spreek hierover ‘we’, alsof ik er zelf niks mee te maken heb. Maar ik doe er natuurlijk zelf vrolijk aan mee.
En daar komt nog bij: het voelt wel lekker om bepaalde dingen gewoon voor het einde van het jaar af te hebben. Waarom? Geen idee. Het voelt gewoon beter. Toch?
Sinterklaasvreugde
Sinterklaasvreugde
Tijd
Wat ons op het eigenaardige concept van tijd brengt. Een concept wat wij als mensen min of meer zelf gecreëerd hebben. En waar we ons nogal aan onderwerpen.
Want waarom wil je iets voor het einde van het jaar klaar hebben? De wereld is op 23 december niet heel veel anders dan op 6 januari. En er tussenin gebeurt er ook niet bijster veel. Even los van de vele, gezellige momenten natuurlijk. Dus puur even werktechnisch…
En hoe komt het dan dat ik iets toch af willen hebben voor het zogenaamde einde van het jaar? Want eindigt er dan iets? Nee, dus!
De kerstboom! Altijd gezellig…
De kerstboom! Altijd gezellig…
Loodjes
Dus: hoe kunnen we die loodjes aan het einde wat minder zwaar laten wegen? Zodat we ook gewoon van deze mooie tijd kunnen genieten?
Want er zitten ook gewoon heel veel mooie dagen in deze maand. Dagen dat we samen zijn met elkaar, met vrienden, met familie.
Ik denk dat ook dit weer iets met loslaten te maken heeft. Een uitermate makkelijk concept…not!
En toch: het is belangrijk om die loodjes last van je schouders af te halen. Waarbij het wellicht ook minder een actie (loslaten is toch weer een werkwoord…) moet zijn. Het moet meer iets zijn van acceptatie. En dan niet in de zin van een fatalistisch schouder ophalen.
Ik bedoel het meer in de zin van ‘flow’. Je gewoon laten meedrijven op de stroom van alledag. Dan gebeurt er vanzelf van alles dat aandacht nodig heeft. Soms moet dan inderdaad iets af. En dat is dan ook prima.
Maar nog veel vaker hoeft iets dan helemaal niet af voor kerst… Wow, het voelt nu al relaxed :-)
Engeland van Noord tot Zuid
Ik zie dat ik de laatste weken weer behoorlijk actief ben geweest met het publiceren en schrijven van blogs.
De (voorlopig…) laatste blog over het Lake District is uit. Het Lake District is echt een fantastisch gebied. Wat laat de natuur zich hier op de meest geweldige manier zien!
De blog die ik net gepubliceerd heb, gaat over de omgeving van Coniston Water. In het zuiden van het Nationale Park wat het Lake District ook is.
En ook over Devon heb ik mijn voorlopig laatste blog geschreven. Ik bedoel met ‘voorlopig’ dat ik alle plekken waar ik ben geweest, inmiddels heb beschreven. Dus de volgende komt pas uit, wanneer ik er weer een keer geweest ben. Of het moet een ‘de X leukste dingen in Devon’-pagina zijn. Die komt er zeker nog!
Deze blog gaat over een roadtrip door Dartmoor. Een prachtig Nationaal Park, waar je het mooiste van Engeland kan ervaren. Ook qua weer :-)
Franse Alpen
Wanneer je rond de zomervakantie al op mijn nieuwsbrief geabonneerd was, dan weet je dat we in de Franse Alpen op vakantie zijn geweest. En dit deel van onze vakantie heb ik nu voor een groot deel verwerkt in blogs.
Het zijn er inmiddels al 4, dus ik verwijs even naar de betreffende ‘Streken’-pagina op mijn site en daar kan je dan de eerste 4 aanklikken.
Ik heb in ieder geval enorm zitten nagenieten van onze vakantie. Want die alpen zijn echt prachtig! Ik zit er daarom sterk over na te denken om in de kerstvakantie een reisplan te schrijven over deze streek.
Ik houd je op de hoogte!
Over 2 weken is het al kerst. Dan verschijnt er geen nieuwsbrief. De eerste is er dus pas weer in het nieuwe jaar!
Rest mij nog om jou succes te wensen met de laatste loodjes van het jaar. Probeer ook in de drukte te genieten van het mooie van het leven!
En ik wens je natuurlijk ook hele fijne en goede feestdagen toe!
Vond je deze editie leuk?
Word lid voor €3 per maand
Steun Reizen met Richard en ontvang extra nieuwsbrieven.
Reizen met Richard

Jouw nieuwsbrief van Reizen met Richard

Je kunt je abonnement hier beheren
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Reizen met Richard met Revue.