Bekijk profielpagina

Keuzes, keuzes...

Reizen met Richard
Keuzes, keuzes...
Door Reizen met Richard • Editie #25 • Bekijk online
Waarin ik jou alvast help met het kiezen van een bestemming voor de zomervakantie. En…nieuwe blogs!

Vakantie?
‘Don’t mention the war!’, zegt John Cleese in de dolkomische serie Fawlty Towers, wanneer er een paar Duitsers in zijn hotel zitten. En zich vervolgens voortdurend verspreekt in allerlei hilarische scènes.
Ik moest even aan deze geweldige serie denken, toen ik er over nadacht om het er wel of niet over te hebben: corona… Ik denk wel dat het weer van invloed is op de manier waarop je al dan niet met de zomervakantie bezig bent.
Want: normaal gesproken is dit de tijd waarin de meesten van jullie daar een beetje over na gaan denken. Ergens rond de kerst worden meeste vakantie geboekt. En met de huidige besmettingen komt dan meteen de gedachte op: ‘het zal toch niet weer…’.
Wij willen heel graag weer een keer naar Engeland of misschien naar Schotland. Maar het zal volgend jaar toch wel kunnen?!
Goed, daar laat ik het even bij. Ik ben optimistisch en ga er gewoon vanuit dat we kunnen plannen en gaan! We slingeren het gewoon de kosmos in!
De Franse Alpen: de natuur in op een plek waar het ook wel eens wat minder weer is
De Franse Alpen: de natuur in op een plek waar het ook wel eens wat minder weer is
Keuzehulp
De afgelopen maanden heb ik hard gewerkt aan een idee dat ik aan het begin al had: een vakantie keuzehulp. Om jou te helpen om de juiste vakantie te kiezen. Zodat je zeker weet dat je een ontspannen vakantie vol van inspiratie hebt!
Na een finale consultatie met mijn Instagram-volgers heb ik deze nu definitief. Ik heb de keuzehulp opgezet met 2 belangrijke criteria in het hoofd. Criteria waarvan mijn volgers aangeven dat ze het belangrijkste zijn:
  1. Wat wil je doen/hoe wil je geïnspireerd worden?
  2. Wat voor weer wil je op vakantie?
Per categorie heb ik een aantal variabelen en door die steeds met elkaar te combineren, geef ik voor 12 verschillende categorieën tips. Dus van natuur/mooi weer tot natuur en cultuur/het weer doet er niet toe.
Hieronder vind je het resultaat. Ik heb het voorlopig opgezet in de vorm van een blog. Je moet dus wel wat scrollen… Ik vermeld er ook meteen bij, wanneer ik voor de streek al dan niet een reisplan heb gemaakt. Je wist toch dat je onderaan deze nieuwsbrief kan abonneren op mijn reisplannen? Nee, scroll dan nu naar beneden :-)
Wat ook nog belangrijk is: ik focus mij met mijn reisverhalen en -plannen op West-Europa. Mocht je dat nog niet weten… Dat betekent dat al mijn bestemmingen met de auto te bereiken zijn. Dat was namelijk ook een belangrijk criteria voor een aantal volgers.
De camping is voor de meesten ook van belang. Bijna in al mijn reisverhalen vind je ook wel een tip voor een camping, helemaal onderaan de blog en zo niet dan staat deze zeker in mijn reisplan.
Dus je kunt gewoon een leuke bestemming uitkiezen en de camping volgt wel uit het verhaal.
Thema's
Om mijn volgers nog verder tegemoet te komen, heb ik ook nog een aantal aparte thema’s aangemaakt. Of ik had ze al. Dat zijn:
  • De mooiste stranden
  • Mooi weer: voor degenen waarvoor alleen dit telt
  • Kamperen in Frankrijk
  • Kamperen in Italië
Hieronder vind je de link naar alle thema’s op mijn site.
Encore Haarlem
4 weken geleden heb ik jou kort verslag gedaan van mijn stedentrip naar Haarlem. Dat heb ik nu ook in een blog gegoten. Met een heleboel foto’s, een kaartje en weer een heleboel tips.
Stedentrip naar Haarlem - Reizen Met Richard
Exmoor
Ik ben nog een keer teruggekeerd naar Devon in Engeland. Dit keer naar het prachtige Nationale Park dat op de grens van Somerset en Devon ligt. Deze blog gaat over een roadtrip die we door dit natuurgebied hebben gemaakt. Met een aantal prachtige tussenstops, leuke restaurants en nog veel meer tips.
Loire
Tenslotte heb ik mijn blogs over de Loire in Frankrijk verrijkt met een overzicht van de leukste dingen die je kan doen in deze streek. Dat is handig voor de oriëntatie. Of voor wanneer je al weet dat je naar de Loire wilt, maar nog niet precies weet wat of waar je moet zijn.
Vond je deze editie leuk?
Word lid voor €3 per maand
Steun Reizen met Richard en ontvang extra nieuwsbrieven.
Reizen met Richard

Jouw nieuwsbrief van Reizen met Richard

Je kunt je abonnement hier beheren
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Reizen met Richard met Revue.