Reizen met Richard

Door Reizen met Richard

Eerst grijs dan blauw

#29・

Blijf op de hoogte, word onderdeel van de community en steun ons.

49

edities

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Door je te abonneren, ga je akkoord met de Voorwaarden en Privacybeleid van Revue en begrijp je dat Reizen met Richard jouw e-mailadres zal ontvangen.

Reizen met Richard
Eerst grijs dan blauw
Door Reizen met Richard • Editie #29 • Bekijk online
Waarin het weer begint op te spelen. En een blik vooruit wordt geworpen naar de voorjaars-/carnavalsvakantie.

Grijs
Wanneer hebben we de zon precies voor het laatst gezien? En dan ook op een redelijk indringende manier. Als in: de hele dag. Dat we ons een beetje kunnen opwarmen eraan?
Tot afgelopen donderdag was het volgens mij bijna 3 weken geleden. En dat is toch ingewikkeld lang. Zeker in een periode waarin dagen als Blue monday voorkomen.
Mijn lente-optimisme verwoord in mijn vorige nieuwsbrief, was dan ook behoorlijk de grond ingeslagen. Tot genoegen van mijn vrouw. Overtuigend bewijs voor haar (in-)stelling.
We kunnen wel stellen dat dit de gemoedstoestand niet echt ten goede komt.
En wat is het dan lekker om donderdagmiddag op de terugweg vanuit onze vestiging in Dokkum naar ons thuis in Oosterbeek die zon weer te zien. Al schijnend over de bomen van de Fryske Wâlden.
Geluk is dan iets heel kleins.
Slaap
Bij die grijze eindeloosheid kwam deze week ook nog een nacht, waarin ik wakker werd. Niets vermoedend concludeerde dat ik lekker lag. Maar mijn reptielenbrein daar anders over dacht.
Die kickte opeens in volle hevigheid in met een gevoel van zenuwen, waardoor mijn hoofd in no-time op hol sloeg.
Blijkbaar ergens op de dag of de dagen daarvoor niet heel bewust met een aantal dingen bezig geweest.
En ik weet niet hoe dat bij jou gaat, maar probeer dan de slaap nog maar eens te vatten…
Wat is het dan eigenlijk ongelooflijk met hoe weinig slaapgebrek een (? In ieder geval: deze) mens kan omgaan. Ik voel mij dan ‘s ochtends alsof ik dagen niet geslapen heb.
Dromerige herfstzon over de Posbank vanuit de Onzalige Bossen
Dromerige herfstzon over de Posbank vanuit de Onzalige Bossen
Blauw
Stiekem vond ik de beperkingen die Corona deze week voor een deel nog oplegde dan ook helemaal niet zo erg. Het is in deze grijze weken eigenlijk nog prima om ‘s avonds de wereld buiten te sluiten. En te genieten van rust.
En van mijn gezin. Alle onvoldoendes op Duits, discussies over vitamines en groenten, gedoe over Lijsters die gelezen moeten worden ten spijt.
Nog even Netflixen (hoewel ik in deze maanden helemaal verslaafd ben aan Escape to the Country van de BBC), nog wat lezen.
Ik vind het nog wel even prima zo. Ik avonddroom gewoon nog even door over de volgende vakantie.
Wandelen in het Drents-Friese Wold: tussen Bos en Duin
Wandelen in het Drents-Friese Wold: tussen Bos en Duin
Voorjaarsvakantie
Voor de lezers ten zuiden van de grote rivieren gaat het hier dus over de Carnavalsvakantie. Of wat daar in tijden van Corona van over is…
Want het lijkt erop of we tegen die tijd toch echt wel weer het nodige kunnen doen. En wanneer je niet gaat skiën, is een weekendje of een midweek in eigen land een super vooruitzicht.
Daarvoor heb ik een blog geschreven: 4 tips voor de voorjaarsvakantie. Klik daarvoor op de link!
Daar komen een aantal van de onderstaande blogs ook in terug.
Drents-Friese Wold en verder
De eerste nieuwe blog die ik geschreven heb, gaat over het Drents-Friese Wold. Met een verslag over een mooie wandeling die we door een deel van dit Nationale Park hebben gemaakt. Een wandeling waarmee je eigenlijk alle onderdelen van de natuur van dit park ziet.
Verder geef ik natuurlijk ook allerlei andere tips om in deze omgeving te doen. Voor mountainbiken, musea, etc.
In een andere blog vertel ik hoe je een mooie roadtrip kan maken vanuit het Drents-Friese Wold naar het Nationale Park Dwingelderveld (en weer terug, wanneer je dat wilt…). Meer naar het zuiden in Drenthe.
Langs een prachtige route, een hoop natuur en veel geschiedenis breng ik je met deze roadtrip door een heel mooi stuk Drenthe.
Overigens staat er op mijn site ook nog een andere blog over Drenthe. En dat gaat over het derde Nationale Park in Drenthe: de Drenthse Aa. Klik daarvoor op de link.
Weer heel anders qua natuur dan de hierboven genoemde parken. Misschien wel het meest uniek!
Veluwezoom
De laatste blog en zeker ook een mooie tip voor de voorjaarsvakantie betreft Nationaal Park de Veluwezoom. Ik geef daarvoor in onderstaande blog 4 tips voor dingen die je daar kan doen.
Nou, daar kan je zeker wel een lang weekend of een midweek mee vullen!
100!
Inmiddels staan er op mijn site ruim 100 blogs online! Ik realiseerde mij dat pas afgelopen week. De blog die in de vorige nieuwsbrief stond over Vlieland was eigenlijk al nummer 100.
Mijn site staat boordevol inspiratie, dus!
En vergeet die reisplannen ook niet, die jouw straks helpen om een superontspannen vakantie te hebben. En nu alvast helpen om die perfecte camping, dat geweldige hotel of mooie huisje te boeken!
Abonneer je hier op mijn reisplannen! En ontvang de eerste 6 maanden 30% korting!
Ik hoop dat je op deze manier een hoop inspiratie hebt opgedaan om een leuke bestemming voor de volgende vakantie uit te kiezen.
Totdat het zover is, wens ik je een aantal zonnige weken toe!
Park Rosendael in de nazomerzon
Park Rosendael in de nazomerzon
Vond je deze editie leuk?
Word lid voor €3 per maand
Steun Reizen met Richard en ontvang extra nieuwsbrieven.
Reizen met Richard

Jouw nieuwsbrief van Reizen met Richard

Je kunt je abonnement hier beheren
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Reizen met Richard met Revue.